Centre de Consiliere, Mediere și Formare Profesională – CCMFP

aug. 4, 2015 | Proiecte 2014

[highlight background=”” color=”” line=”0″]GENERALITATI:[/highlight]

Directia de Asistenta Sociala Dorohoi in parteneriat cu Fundatia Corona din Iasi implementeaza incepând cu data de 13.03.2014 proiectul “Centre de Consiliere Mediere si Formare Profesionala – CCMFP”. Proiectul, derulat pe o perioada de 18 luni, este co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul se adreseaza somerilor si somerilor de lunga durata din judetele Iasi si Botosani.

 

[highlight background=”” color=”” line=”0″]Obiectiv general al proiectului:[/highlight]

Îmbunatatirea capacitatii de ocupare si de mentinere pe piata muncii a somerilor si a somerilor de lunga durata din Regiunea Nord Est, judetele Iasi si Botosani, prin desfasurarea de activitati de informare, consiliere, mediere si formare profesionala.

 

[highlight background=”” color=”” line=”0″]Obiective specifice:[/highlight]

1. Cresterea gradului de informare si consiliere profesionala pentru 280 de someri si someri de lunga durata, in vederea dezvoltarii abilitatilor acestora de a folosi metode si tehnici moderne de cautare a unui loc de munca, utilizate pe piata muncii.

2. Cresterea gradului de participare la servicii de mediere in vederea facilitarii accesului la ocupare pentru 280 de someri si someri de lunga durata. Facilitarea accesului la ocupare pentru beneficiari se va realiza prin:

  • furnizarea de servicii de mediere in cadrul a doua Centre de consiliere si formare profesionala (Centre CCMFP) – un centru in Iasi si unul in Dorohoi
  • organizarea a doua burse a locurilor de munca (in Iasi si Dorohoi) pentru cresterea gradului de corelare dintre cererea si oferta de forta de munca la nivelul celor doua judete.

3. Cresterea gradului de formare profesionala continua (cursuri de specializare, perfectionare, calificare) pentru un numar de cel putin 213 de someri si someri de lunga durata, in vederea corelarii calificarii cu cerintele angajatorilor. Beneficiarii care nu au nici o calificare sau a caror calificari nu sunt cerute pe piata vor fi indrumati in urma activitatii de consiliere profesionala catre un curs de formare profesionala continua. Obtinerea unei certificari va contribui la cresterea sanselor de angajare.

4. Cresterea gradului de formare in domeniul antreprenoriatului pentru un numar de 40 someri si someri de lunga durata, in vederea dezvoltarii capacitatii pentru inceperea unei activitati independente. Beneficiarii care vor manifesta abilitati antreprenoriale (identificate in cadrul sesiunilor de consiliere) vor fi indrumati catre cursurile de formare antreprenoriala desfasurate in cadrul proiectului – cursuri certificate.

 

[highlight background=”” color=”” line=”0″]Bugetul proiectului:[/highlight]

1.616.110 lei din care 1.583.787,80 lei finantare nerambursabila

 

[highlight background=”” color=”” line=”0″]Diverse[/highlight]

Invitatie de participare achizitie „Servicii de realizare campanie media ” – Publicat in 07.04.2014

Invitatie de participare achizitie „Servicii de inchiriere spatiu ” – Publicat in 09.04.2014

Invitatie de participare achizitie „Mobilier de birou” – Publicat in 17.04.2014

Invitatie de participare achizitie „Servicii de formare Bucatar” – Publicat in 08.05.2014

Invitatie de participare achizitie „Materiale de testare psihologica” – Publicat in 16.05.2014

Invitatie de participare achizitie „Mobilier de birou (4 corpuri rafturi)”– Publicat in 20.05.2014

Invitatie de participare achizitie „Furnizare materiale consumabile” – Publicat in 03.06.2014

Invitatie de participare achizitie „Servicii de formare Frizer Coafor Manichiurist Pedichiurist” – Publicat in 12.08.2014

Invitatie de participare achizitie „Servicii de formare – Inspector Resurse Umane” – Publicat in 17.09.2014

Cursuri pentru someri_25.09.2014

Invitatie de participare achizitie „Servicii de formare – Agent securitate/Agent pază şi ordine” – Publicat in 10.10.2014

Cursuri active – Februarie 2015