PREGĂTIT PENTRU VIITOR – TINERI LA ÎNCEPUT DE CARIERĂ

aug. 4, 2015 | Proiecte 2011

Pregătit pentru viitor – Tineri la început de carieră” este un proiect finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Domeniul major de intervenţie 5.1 „Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare” şi este implementat de către Fundaţia Corona Iaşi în parteneriat cu S.C. INFO EDUCAŢIA S.R.L. în perioada 01.11.2010 – 30.11.2012.

 

[highlight background=”” color=”” line=”0″]SERVICII OFERITE:[/highlight]

  1. Consiliere vocatională pentru carieră (inclusiv testare psiho-profesională) pentru ca TU să afli ce meserie ţi se potriveşte cel mai bine. Te ajutăm să te cunoşti mai bine în cadrul şedinţelor de consiliere de grup si de consiliere individuală pentru o alegere informată în ceea ce priveste viitorul tău profesional.
  1. Cursuri de formare GRATUITE în domeniul care ti se potriveste cel mai bine. În funcţie de profilul psiho-profesional făcut de specialiştii nostri şi de opţiunile personale te poţi îndrepta spre orice curs de formare profesională doreşti. Cursul îl alegem împreuna şi doar organizaţia noastră suportă costurile aferente formării.
  1. Cursuri GRATUITE de educaţie antreprenorială şi consiliere în domeniul antreprenorialului. Dacă ai abilităţi antreprenoriale şi doreşti să înveti cum se iniţiază şi cum se dezvoltă o afacere atunci noi iţi punem la dispoziţie toate resursele necesare.

Toate cursurile sunt acreditate şi vei primi la final o diploma recunoscută de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale

 

[highlight background=”” color=”” line=”0″]AVANTAJE ŞI BENEFICII PENTRU PARTICIPAREA LA PROGRAM:[/highlight]

  • Te ajutăm să îti descoperi propriile aptitudini, abilităti si competente
  • Să alegi meseria care ţi se potriveşte cel mai bine
  • Să te califici într-un domeniu căutat pe piata muncii
  • Să cunosti tehnicile de căutare a unui loc de muncă
  • Să realizezi un CV si o Scrisoare de motivatie/intenţie
  • Să cunosti tehnicile de prezentare în cazul unui interviu de angajare
  • Să înveti cum îti poti deschide propria afacere

… şi pentru ca doreşti să înveţi dar te descurci greu cu banii …

  • Oferim subvenţii de 100 Lei pentru participarea la activitatea de consiliere şi orientare în carieră (pe durata a 12 ore),
  • Oferim subvenţii de 250 Lei pentru participarea la un curs de formare,
  • Oferim premii de 100 Lei persoanelor care după participarea la activitatea de consiliere reuşesc să îşi găsească un loc de muncă şi să se angajeze.

Pentru a beneficia de subvenţii şi premii trebuie respectată metodologia de acordare

 

[highlight background=”” color=”” line=”0″]POATE PARTICIPA LA PROGRAM[/highlight]

Poate deveni beneficiar al programului orice persoana care îndeplineşte cumulativ următoarele cerinţe:

  • Are vârsta cuprinsă între 16 şi 24 de ani,
  • Nu are un loc de muncă,
  • Este aptă de muncă,
  • în căutarea unui loc de muncă,
  • Doreşte să găsească un loc de muncă şi să se angajeze.

 

[highlight background=”” color=”” line=”0″]OBIECTIVE[/highlight]

Obiectiv general

Obiectivul general al proiectului constă în „Creşterea capacităţii de ocupare şi de integrare socio-profesională a şomerilor tineri din Judeţul Iaşi, prin desfăşurarea de activităţi de informare, consiliere şi formare profesională„.

urmăreşte prin intermediul activităţilor de informare, consiliere şi formare adresate şomerilor tineri să contribuie la creşterea gradului de ocupare şi prin aceasta, la scăderea numărului de şomeri de lungă durată.

În cadrul proiectului se vor desfăşura activităţi prin care şomerii tineri şi şomerii tineri de lungă durată vor fi consiliaţi cu privire la traseul profesional pe care trebuie să îl urmeze, vor primi asistenţă pentru căutarea unui loc de muncă, vor beneficia de orientare şi formare şi de servicii de consultanţă şi asistenţă pentru începerea unei activităţi independente.

Obiectivele specifice pe care dorim să le realizăm sunt:

  1. Furnizarea de servicii de informare, consiliere şi orientare profesională pentru 250 de şomeri tineri, în vederea dezvoltării abilităţilor acestora în a utiliza metode şi tehnici moderne de căutare a unui loc de muncă.

Şomerii participanţi la activităţile proiectului vor fi instruiţi să-şi realizeze toate documentele necesare participării la un concurs pentru ocuparea unui loc de muncă: CV, scrisoare de intenţie, etc. În felul acesta, se va realiza maximizarea şanselor pe care le au pentru găsirea unui loc de muncă, prin valorificarea tuturor oportunităţilor de pe piaţa muncii.

  1. Furnizarea de servicii de formare profesională continuă (cursuri de formare profesionala continuă) pentru un număr de 40 de şomeri tineri. Persoanele şomere care nu au nici o calificare sau a căror calificări nu sunt cerute pe piaţa vor fi îndrumate în urma activităţii de consiliere profesională către un curs de formare profesională continuă. Obţinerea unei certificări va contribui la creşterea şanselor de angajare.
  2. Furnizarea de servicii de educaţie antreprenorială (consultanţă şi asistenţă pentru începerea unei activităţi independente) pentru un număr de 40 şomeri tineri.

Şomerii care vor demonstra abilităţi antreprenoriale în cadrul sesiunilor de consiliere vor fi îndrumaţi către cursurile de educaţie antreprenorială desfăşurate în cadrul proiectului. Aceste cursuri vor oferi o bază reală persoanelor consiliate pentru începerea unei activităţi independente.

  1. Organizarea unui job club în vederea facilitării accesului la ocupare pentru 250 de şomeri tineri din judeţul Iaşi.

Organizarea unui job club are rolul de a maximiza demersul de facilitare a accesului la ocupare pentru şomerii care sunt în căutarea unui loc de muncă şi de a facilita procesul de mediere pe piaţa muncii.

 

[highlight background=”” color=”” line=”0″]PARTICIPI ŞI CÂŞTIGI[/highlight]

Documentatia Inscriere

 

[highlight background=”” color=”” line=”0″]DIVERSE[/highlight]

Anunţ Publicitar – Achiziţie Servicii de Promovare

Anunţ Publicitar – Achiziţie furnizare materiale consumabile

Anunţ Publicitar – Achiziţie servicii de formare profesională – Bucătar

Anunţ Publicitar – Achiziţie servicii de formare profesională – Ospătar

Anunţ Publicitar – Achiziţie servicii de formare profesională – Infirmieră

Anunţ Publicitar – Achiziţie servicii de formare profesională – Coafor

Anunţ Publicitar – Furnizare echipamente IT – Publicat 18.05.2012

Anunţ Publicitar – Furnizare mobilier de birou – Publicat 7.08.2012