[highlight background=”” color=”” line=”0″]Scopul proiectului:[/highlight]
- Formarea şi coordonarea a 15 reprezentanţi ONG în monitorizarea a 30 de dosare de achiziţii din 30 de primării din mediul rural, în cadrul unei reţele civice, şi în vederea elaborării şi diseminării unui „Catalog de bune/rele practici în achiziţii publice” către 500 primării, 500 de ONG-uri şi 100 de instituţii şi organizaţii specializate în achiziţii publice, precum şi către marele public.
[highlight background=”” color=”” line=”0″]Rezultate estimate:[/highlight]
- 1. Identificarea, motivarea şi instruirea a 15 reprezentanţi ONG ca Monitori achiziţii publice în domeniile: proceduri de achiziţii publice, cadrul instituţional al achiziţiilor publice, administraţie publică locală, proceduri de investigare socio-jurnalistică.
- 2. Investigarea a 30 de dosare de achiziţii publice la nivel de achiziţii finalizate şi achiziţii curente, prin documentare la faţa locului, interviuri şi chestionare cu membrii administraţiei publice locale, documentare la distanţă în S.E.A.P. şi testarea derulării achiziţiilor în curs, la nivelul a 30 de administraţii publice locale din mediul rural al judeţelor Iaşi, Vaslui şi Botoşani.
- 3. Forum de analiză a 30 de dosare de achiziţii publice finalizate şi curente, aparţinând celor 30 de administraţii publice locale din mediul rural, derulat de cei 15 Monitori achiziţii publice împreună cu 3 Experţi practicieni (jurnalist, jurist, auditor).
- 4. Instituirea unei Reţele Civice de Monitorizare Achiziţii Publice formată din 15 ONG-uri şi 3 instituţii/organizaţii specializate în vederea monitorizării achiziţiilor publice la nivelul administraţiilor locale din Regiunea de Nord-Est.
- 5. Diseminarea rezultatelor prin pagina web a proiectului, masa rotundă şi distribuirea „Catalogului de bune/rele practici în achiziţii publice” în rândul a 500 de administraţii publice locale din Regiunea de N-E, 500 de ONG-uri din ţară, 100 de instituţii/organizaţii specializate şi în rândul marelui public.