INVITATIE LA AUDIEREA PUBLICA Rolul COJES și al administrației publice locale în bugetarea de gen pentru serviciile de violența domestica. Resurse adecvate pentru o intervenție eficienta

aug. 27, 2019 | Bugetarea de gen

Fundația Corona in parteneriat cu Fundația Centrul de Mediere si Securitate Comunitara și Agenția Naționala pentru Egalitate de Șanse intre Femei și Bărbați va invita joi, 29 august 2019, ora 11, la audierea publica Rolul COJES și al administrației publice locale în bugetarea de gen pentru serviciile de violența domestica. Resurse adecvate pentru o intervenție eficienta. Evenimentul se va desfășura la Centrul pentru copii si mame aflate in dificultate – Hecuba Iași, strada Sărărie nr. 143.

In decursul a cca doua ore se vor colecta, înregistra audio si video puncte de vedere ale persoanelor care, din postura de specialiști sau martori, pot aduce informații si clarificări asupra situațiilor cu care se confrunta victima, agresorul si autoritățile in situații de violența domestica, răspunsul instituțiilor publice si private și alocarea corespunzătoare de resurse pentru o intervenție adecvată. Audierea se realizează pentru a găsi sau valida posibilele soluții de alocare a unor resurse bugetare și umane în vederea unor intervenții procedurale, de cooperare interinstituțională si finanțare care ar duce la un răspuns eficient in situațiile de violenta domestica si diminuarea riscului de pierdere a vieții victimei, analizând implicarea Comisiilor Județene pentru Egalitatea de Șanse Intre Femei și Bărbați (COJES) în elaborarea unor politici eficiente locale și a administrației publice locale în conformitate cu prevederile incluse în legea pentru prevenirea şi combaterea violenței în familie.

Precizam ca toate înregistrările audio si video sunt folosite strict pentru documentare in cadrul proiectului.

Audierea va fi coordonata de: Mihaela Munteanu- expert contractat de Fundația Corona, Laura Albu, președinte executiv CMSC și Laura Chiticariu, avocat expert legislație violență domestică CMSC.

Evenimentul are loc in cadrul proiectului BUGETAREA PE BAZA DE GEN IN POLITICILE PUBLICE, proiect selectat in cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativa cofinanțat de Uniunea Europeana, din Fondul Social European, cod SIPOCA/SMIS2014+: 359/111319.

In situația in care doriți sa fiți alături de noi si sa contribuiți cu perspectiva dvs profesionala la progresul demersului nostru, ne puteți confirma participarea, pana cel târziu 27 august 2019, ora 14.00, pe adresa de email lalbu@cmsc.ro , (in atenția Laura Albu). Accesul in sala de audiere se face doar in baza confirmării prealabile. Vom reveni cu detalii de ordin tehnic după confirmarea dvs.

Va așteptăm cu drag!

Irina Sile,                                                                                       Laura Albu,

Manager proiect                                                                               Presedinte executiv

Director executiv                                     Fundatia Centrul de Mediere si Securitate Comunitara